Jeg vil dele oppskriften jeg brukte på marshmellowsene. Den er tatt fra en annen blogg, men smakte himmelsk, verd å lage! Blir ca. 40biter
Du trenger:
1 dl vann
2,5 ss gelatinpulver
4 dl sukker
2,5 dl lys sirup
2 ts vaniljesukker
1 dl vann
Hell 1 dl vann og gelatinpulver i en kjøkkenmaskin og pisk det sammen til gelatinen er oppløst.
Bland sammen resten av ingrediensene i en kjele og kok opp på middels varme. La blaningen koke i fem minutter før du heller det oer i kjøkkenmaskinen i en tynn stråle mens vispen går. Sett maskinen på maks og la den piske kraftig i ti minutter. Da vil blandingen øke i volum til ca tredobbelt og bli hvit og tykk.
Strø melis i en form på 20x30 cm og spray litt matfett langs kantene. Hell marshmallow-blandingen over i formen og fordel den jevnt utover med en slikkepott som du har sprayet med matfett. La formen stå fremme på benken i minst fire timer, gjerne over natten, slik at det får satt seg skikkelig.
Dryss melis ut over kjøkkenbenken og velv ut hele flaket med marshmallows. Smør en skarp kniv med matfett og kutt opp i ønskede biter. (Oppskriften sier nå at men skal rulle hver bit i melis for å dekke de seige kantene, men jeg valgte heller å legge alle bitene på et brett med litt mellomrom og la de tørke noen timer, da jeg dyntes at de allerede var søte nok). Oppbevar marshmallows i tette kakebokser eller krukker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar